Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bebeczki z truskawkowym uśmiechem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

korpusy do słodkich babeczek 1 opakowanie
mleko 2 szklanki
mąka 2 łyżki
jaja 1 szt
żółtko jajek 1 szt
cukier 0,25 szklanki
truskawki 0,25 kg
polewa czekoladowa

Przepis i sposób przygotowania na: Bebeczki z truskawkowym uśmiechem

Zagotuj mleko (zostaw ok. pół szklanki). Do zostawionego mleka dodaj mąkę, utarte z cukrem jaja i całość zagotuj mieszając. Pogotuj przez około pół minuty i ściągnij z ognia. W tym czasie zmiksuj truskawki. Dodaj do masy i wymieszaj dokładnie.
Gotowym budyniem napełniaj korpusy. Udekoruj czekoladową polewą. Zrób uśmieszki - z pokruszonych precli zrób włosy, zamiast nosa połóż jedną czerwoną drażetkę, a oczy i usta zrób za pomocą wykałaczki (mogą być odrobiną budyniu lub białym lukrem).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 13.03.2012 09:00
fajne
Dorian 05.03.2012 07:57
pycha
cooleczka 09.02.2012 09:48
szkoda że zdjęcia nie ma

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak