Sposób przygotowania

Banany obieramy ze skóry i kroimy wzdłuż na połowy. Masło topimy na małym ogniu i mieszamy z cukrem(zamiennie może by miód) i płatkami migdałowymi. Masą smarujemy 4 połówki bananów, a pozostałe nakładamy na nie tak, aby nadzienie było pomiędzy dwoma połówkami. Blachę do pieczenia wykładamy folią aluminiową i układamy na niej banany. Zapiekamy w temperaturze 230° ok. 5 min. Podajemy prosto z pieca lub na zimno z bitą śmietaną i owocami na wierzch posypując płatkami migdałowymi

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mic

    az mi smaku narobilas
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    radosna29

    lubie banany
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    świetny deserek
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    robiłem pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    ooo super :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !