Sposób przygotowania

Miękkie masło zmiksuj z cukrem na gładką, białą masę. Dodaj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i jaja. Wymieszaj dokładnie. Gotowe odstaw w chłodne miejsce na ok. 15 minut.
W tym czasie przygotuj foremki - wyłóż je specjalnymi papilotkami. Na dno każdej włożyć 2-3 wiśnie (posypać delikatnie cukrem), a następnie wypełnić je do 3/4 wysokości ciastem. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut (aż ładnie się zarumienią). Na wierzch można dać pół łyżeczki konfitury z wiśni.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    uwielbiam słodycze z wiśniami :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !