Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułeczki z ciasta francuskiego

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 2
mięso mielone 1kg
cebula 2
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki z ciasta francuskiego

Ciasto kroimy w kwadraty 10cm/10cm następnie podsmażamy cebulę w krążkach , gdy lekko ostygnie układamy ją na ciasto . Kolejnie przygowujemy mięso mielone na patelni doprawiając na ostro pieprzem, solą i papryką chili. Następnie układamy mięso na cebuli i na wierzch kładziemy plasterek sera pleśniowego camembert. Kolejnym krokiem jest nałożenie na to kwadratu ciasta (10cm/10cm) i zgniecienie rogów widelcem . Ciasto zmarujemy lekko oliwa i wkładamy do piekarnika o ttemperaturze 180 stopni na ok. 20 minut aż ciasto zrobi sie różowe.




Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak