Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza z szynką i pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2,5szkl
sól łyżeczka
drożdże 30 g
oliwa 4 łyżki
mleko 2/3 szklanki
szynka kilka plasterków
pieczarki 0,5 kg
cebula 2
pieprz
sól
kukurydza w puszce
ser żółty
koncentrat pomidorowy
keczup pikantny
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza z szynką i pieczarkami

Do miski wsypać: mąkę, łyżeczkę soli, dodać drożdże, 4 łyżki oliwy i 2/3 szklanki ( woda plus mleko)/ Ciasto wyrabiac przez kilka minut i odstawić na pół godziny w ciepłe miejsce. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zarumienić, dodać obranę i pokrojone pieczarki, doprawić i dusić. Gdy ciasto wyrośnie, rozwałkować, ułozyć na blaszce. Koncentrat wymieszać z odrobiną oliwy i keczupem, doprawić, dodać oregano- posmarować sosem ciasto. Ułożyć szynkę, wyłożyć pieczarki, posypać kukurydzą. Wsadzić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 20 minut, po tym czasie posypać pizzę serem i piec przez kilka minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 16.07.2013 14:42
bardzo proszę o kawałek, pyszna
marta1371 07.01.2012 23:03
Same pyszności
marines27 03.01.2012 12:20
Kocham pizze. Ciasto świetne
kriso 02.01.2012 19:39
rewelacja
Emilia22 02.01.2012 17:23
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak