Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszłyki z kurczakiem i boczkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 filety
olej 3 łyżki
ocet winny 1 łyżka
sól
pieprz
boczek wędzony 9 plastry
cebula czerwona 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyki z kurczakiem i boczkiem

Filety z kurczaka przekroić wzdłuż na pół, każdą cześć podzielić na 3 równe kawałki. Mięso polać marynatą (oliwa+ocet winny+przyprawy wg uznania) i odstawić na min 30 minut do lodówki.

Kawałki zamarynowanego mięsa zawinąć w boczek, nadziać na patyczek do szaszłyka i przekładać ćwiartką cebuli. Na jeden patyczek nabić 3 kawałki mięsa i 2 kawałki cebuli.

Grillować na tradycyjnym grillu lub na patelni grillowej (nadają się również do piekarnika). Podawać z lekką sałatką i sosem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 01.12.2012 20:54
fajne
Karmel 27.04.2012 19:19
mniam
artur7 11.04.2012 10:03
zrobiłem
artur7 23.03.2012 09:28
fajny
mic 18.01.2012 20:12
chyba niedługo zrobię grila:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak