Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pstrąg faszerowany warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg 1 szt.
sok z cytryny
marchewka
pietruszka korzeń
por kawałek
seler naciowy łodyga
Kolendra cała Prymat 1 łyżeczka
cytryna
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: pstrąg faszerowany warzywami

pstrąga sprawić i umyć pod bieżącą zimną wodą,osuszyć skropić wewnątrz sokiem z cytryny i posolić warzywa oczyścić umyć pokroić w cienkie słupki lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach(ja starłam pokroiłam tylko por) następnie zblanszować warzywa w odrobinie wody ok.1min.kolendrę rozgnieść,na blasze położyć pergamin posypać solą morską,pieprzem i rozgniecioną kolendrą,nafaszerować pstrąga połową farszu warzywnego a resztę warzyw ułożyć na pergaminie położyć na warzywa nafaszerowaną rybę,obłożyć plastrami sparzonej cytryny doprawić do smaku solą morską,pieprzem cytrynowym i kolendrą,pergamin zawinąć a końce zagiąć następnie wstawić do piekarnika nagrzanego do 180st.i upiec ok.30min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 16.11.2012 07:47
ciekawy pomysł
Łukasz15 29.05.2012 09:26
extra
Hanna11 07.01.2012 17:59
smakowita rybka:)
ziutula
ziutula 06.01.2012 18:41
możemy się wymienić na kawałek pysznej rybki za goloneczkę...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak