Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik gotowany

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 25 dag
jajko 2
cukier 20 dag
mąka ziemniaczana 2 łyżki
ser biały 1 kg
rodzynki 1-2 garście
skórka pomarańczowa 1 garść
Biszkopty
brzoskienie z puszki
galaretka brzoskwiniowa

Przepis i sposób przygotowania na: sernik gotowany

Masło stopić w garnku. Jajka utrzeć z cukrem i wymieszać z mąką ziemniaczaną oraz zmielonym 3 krotnie serem. Dodać do stopionego masła i mieszając gotować na małym ogniu ok. 15 minut. dodać bakalie i dokładnie wymieszać. Spód tortownicy wyłożyć biszkoptami. Zalać ciepłą masą i odstawić na kilka godzin. galaretkę rozpuścić w 2/3 porcji wody podanej na opakowaniu. Brzoskwinie odsączyć z zalewy i ułożyć je na zimnym serniki. Następnie zalać tężejącą galaretką. Chłodzić ok. 2 godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 25.04.2012 22:28
Bardzo lubię serniczki
kasienka23 02.03.2012 21:24
ciekawy przepis
bogumiła3 15.09.2010 22:30
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak