Sposób przygotowania

Masło stopić w garnku. Jajka utrzeć z cukrem i wymieszać z mąką ziemniaczaną oraz zmielonym 3 krotnie serem. Dodać do stopionego masła i mieszając gotować na małym ogniu ok. 15 minut. dodać bakalie i dokładnie wymieszać. Spód tortownicy wyłożyć biszkoptami. Zalać ciepłą masą i odstawić na kilka godzin. galaretkę rozpuścić w 2/3 porcji wody podanej na opakowaniu. Brzoskwinie odsączyć z zalewy i ułożyć je na zimnym serniki. Następnie zalać tężejącą galaretką. Chłodzić ok. 2 godzin.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Bardzo lubię serniczki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !