Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

parówki w cieście drożdżowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mak 30 dag
mleko 1 szkl
drożdże 1/2 kostki
cukier 1 łyżki
jajko 1 szt
parówki 8 szt
margarynę 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: parówki w cieście drożdżowym

mleko podgrzać z cukrem i drożdżami następnie wlać do dużego garnka i dodać mąkę jajko wyrobić ciasto drożdżowe dodać pod koniec margarynę rozpuszczoną zimną wyrobić ciasto dać do wyrośnecia gdy wyrośnie rozwałkować na stolnicy i pociąć duże paski parówki poprzecinać wzdłuż i tymi paskami owijać dać na blachę posmarowaną tłuszczem i włożyć do piekarnika na 220*c na ok 30 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 01.08.2012 08:39
super :):):)
malaczarna23 22.01.2012 09:42
każdy zrozumie:) lubię takie paróweczki
aga130982 02.01.2012 15:40
zrobiłam błąd zamiast napisać 30 dag mąki to napisałam 30 dag mak przepraszam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak