Sposób przygotowania

mleko podgrzać z cukrem i drożdżami następnie wlać do dużego garnka i dodać mąkę jajko wyrobić ciasto drożdżowe dodać pod koniec margarynę rozpuszczoną zimną wyrobić ciasto dać do wyrośnecia gdy wyrośnie rozwałkować na stolnicy i pociąć duże paski parówki poprzecinać wzdłuż i tymi paskami owijać dać na blachę posmarowaną tłuszczem i włożyć do piekarnika na 220*c na ok 30 minut

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    zrobiłam błąd zamiast napisać 30 dag mąki to napisałam 30 dag mak przepraszam
  • 2
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    każdy zrozumie:) lubię takie paróweczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    super :):):)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !