Sposób przygotowania

Grzyby namoczyć, pociąć w paski i gotować około 25 minut w wodzie, w której się moczyły, odcedzić. Ziemniaki ugotować w mundurkach, następnie wystudzić i pokroić w grubą kostkę. Jajka ugotować na twardo i również pokroić. Cebulę posiekaną w kostkę podsmażyć na tłuszczu. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem. Na spodzie ułożyć połowę ziemniaków, na nie posypać połowę cebuli smażonej, połowę grzybów i pokrojonych jajek. Całość posypać startym żółtym serem. Na ser znów ułożyć kolejne warstwy z pozostałych składników, na wierzchu posypując ser. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiec około 15 minut. Jeżeli ktoś lubi, na sam wierzch zapiekanki można nalać śmietanę.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !