Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledzie wigilijne w ketchupie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płaty śledziowe solone 5 sztuk
cebula 1 sztuka
ogórki konserwowe 3 sztuki
czosnek 2 ząbki
olej 50 ml
cukier
musztarda
pieprz
ketchup 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: śledzie wigilijne w ketchupie

Śledzie namoczyć w zimnej wodzie na przynajmniej 12 godzin. Następnie pokroić je w wąskie paseczki. Cebulę i ogórki pokroić w cienkie plasterki. Wszystko razem wymieszać dodając olej i ketchup. Do smaku doprawić odrobiną musztardy, cukru i pieprzu. Śledzie przełożyć do słoika i odstawić do lodówki na co najmniej dwa dni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 27.11.2012 19:38
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak