Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka wielkanocna majonezowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajek 3 sztuki
cukru 1 szklanka
mąki pszennej 1 szklanka
mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki
majonezu 4 łyżki
proszku do pieczenia 1 łyżeczka
zapach waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: babka wielkanocna majonezowa

Całe jajka ubić z cukrem, aż masa podwoi swoją objętość. Obie mąki przesiać i wymieszać razem, dodając proszek do pieczenia. Teraz dodawać do masy jajecznej na przemian mąkę i majonez. Na koniec dodać zapach, ja najbardziej lubię z waniliowym. Ciasto przelać w formę do babki wysmarowaną masłem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 160-170 stopni na około 50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolanta19 21.02.2012 17:48
super
wiola28a 25.01.2012 22:25
nie robi?am nigdy
ronald88 02.01.2012 14:51
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak