Sposób przygotowania

Miód, masło, cukier i kakao wrzucić do rondelka i rozpuścić, nie dopuszczając do zagotowania. Odczekać chwilę, by odrobinę przestygło, a następnie miksować do całkowitego wystygnięcia(około 5 minut). Do masy dodać całe jajka i dalej ubijając wlać śmietanę 18 %, wsypać mąkę, sodę i przyprawę do piernika. Wszystko dobrze wymieszać. Można dodać również posiekane orzechy. Ciasto przelać do dużej formy keksówki i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 30-40 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mic

    mógłbym zjeść:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !