Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zielone naleśniki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szpinak świeży 2 opakowaani
cebula biała 1/2
ser feta 1 opakowania
jogurt naturalny 4-5 łyżki
mleko
jajko 2
mąka pszenna
sól
oliwa
ser żółty

Przepis i sposób przygotowania na: zielone naleśniki

Przygotowanie naleśników:
Szpinak podsmażyć na oliwie z cebulką doprawić solą i pieprzem, odsączyć z oleju. Do miski dodac jajka i mleko wzależności ile chcemy uzyskać ciasta naleśnikowego, rozmącić jajka z mlekiem dodać mąki aby konsystencja ciasta była lejąca się ale nie rzadka, dodać szpinak i zmiksować blenderem, doprawić je solą i smażyć na oliwie.
Farsz:
ser feta wymieszać z kilkoma łyżkami jogurty naturalnego dodac pieprzu.
Usmażone naleśniki przełożyć farszem i posypać żółtym serem. Można podawać z sosem czosnkowym lub pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 28.03.2012 14:17
pychota
kasiaw 02.01.2012 22:13
mało apetyczne
1j1o1l1a1 02.01.2012 16:14
szczególnie w zimie, kiedy brakuje nam zielonego koloru :)
dwa pokoje z kuchnią 02.01.2012 15:12
muszą być bardzo smaczne :)
Monika111 02.01.2012 14:55
Fajniutkie :) A ja lubię szpinak!
Ilona15 02.01.2012 13:59
wygląda zachęcająco nawet dla takiej osoby jak ja, nielubiącej szpinaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak