Sposób przygotowania

Surówkę z jarmużu przygotowuje się w zimie. Liście jarmużu umyć, wykroić twarde części. Jarmuż pokroić w jak najdrobniejszy makaronik, wymieszać z sosem. Jabłko umyć, obrać, otrzeć na tarce warzywnej z dużymi otworami. W trakcie ocierania skropić sokiem z cytryny. Wymieszać z jarmużem. Surówkę przyprawić do smaku solą sokiem z cytryny, pieprzem i cukrem wyłożyć na salaterkę. Ozdobić talarkami marchewki lub cząstkami jajka ugotowanego na twardo

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    melonik

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !