Sposób przygotowania

Kilka świeżych lub wymoczonych trufli ugotować w jednej szklance wina. Podsmażyć łyżkę mąki w maśle , rozprowadzić z pokrojonymi truflami i winem i mocno zagotować.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    ciekawy przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    muszę wypróbować
  • 3
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Obawiam się ,że raczej nie będzie mnie stać na użycie 2 trufli do sosu.Ostatnio za 1 dag trufli trzeba było zapłacić ponad 40 zł .Do sosów używa się kilka płatków otartych z trufli ( są bardzo aromatyczne ) .
  • 4
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Powiew wielkiego świata!
  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    no dobra - proszę mi podpowiedzieć skąd te trufle wziąć bo coś mi się wydaje, że przepis z jakiejś książki a wstawiający nawet nie wie jak trufle wyglądają

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !