Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

faszerowane pieczarki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 1 sztuka
cebula 1/2
Szczypiorek cienki 1 sztuka
kukurydza w puszce 1 opakowanie
ser żółty 1/4 kostki
szynka kilka plastrów
czosnek 2 ząbki
sól szczypta szczypta
pieczarki 0,5 kg
papryka żółta 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: faszerowane pieczarki

Przygotowanie:
Pieczarki dobrze umyć odciąć ogonki, wyłożyć na blaszce lekko skropionej oliwą, posolić pieczarki i doprawić pieprzem skropić oliwą i piec jakieś 20-25 minut w piekarniku aż zmiękkną.
w temperaturze 180 stopni
Farsz:
Papryczki pokroić w drobną kosteczkę, tak samo zrobić z cebulką i szczypiorkiem i czosnkiem i szynką dodać kukurydzę. Podsmażyć na oliwie lub oleju przyprawić do smaku solą i pieprzem.
kiedy pieczarki będą już miękkie wyjąc je z piekarnika i do każdej nałożyć farsz i na końcu posypać startym serem zapiec jeszcze jakieś pare minyt do chwili kiedy ser się rozpuści. Smacznego;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak