Sposób przygotowania

Przygotowanie:
śmietankę kremówkę 36 procentową ubić z śmietanfixem na sztywną bianę. W misce nad parą wodną rozpuścić czekoladę, zdjąć z ognia i lekko wystudzić ciągle mieszając, powoli dodawać po łyżce do ubitej śmietany i mieszać aż powstanie czekoladowy jednolity krem dodać serek waniliowy i dokładnie wymieszać. Tortownicę o średnicy 28 centymetrów wyłożyć biszkoptami na dnie i po bokach na sączyć je lekko kawą i nałożyć masę czekoladową.Przyozdobić dowolnie i wstawić do lodówki na 4-5 godzin.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ilona15

    ciasto prezentuje się przepięknie, a do tego proste w przygotowaniu. Chętnie spróbuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    To prawda prezentuje się pięknie
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kasiaw

    śuper przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !