Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Conchiglioni faszerowane

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

conchiglioni makaron
mięso mielone 80 dkg
cebula duża
czosnek 3 ząbki
olej
sól
pieprz
oregano
pomidory w puszce
koncentrat pomidorowy
mozarella starta
ser żółty

Przepis i sposób przygotowania na: Conchiglioni faszerowane

Wstawić wodę na makaron, posolić, wlać olej. Makaron wrzucać na gotującą się wodę i gotować przez ok.10 min mieszając od czasu do czasu, odcedzić i opłukać zimną wodą. Cebulę pokroić w kostkę, zarumienić na oleju, dodać posiekany czosnek i mieso mielone, dusić, posolić, posypać oregano. Wlać pomidory, dodać koncentrat dusić. Muszle makaronowe nadziewać mięsem, układać w naczyniu żaroodpornym, posypując mozarellą, na wierzch ułożyć starty żółty ser, Piec ok 30 min w 180 C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 17.05.2012 14:50
Bardzo smaczne, tylko niestety trochę pracochłonne.
treonina 02.01.2012 13:00
są naprawdę dobre, jadłam takie tylko z grzybami :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak