Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Migdałowiec

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 l
krakersy 2 szt
cukier 3/4 szkl
śmietana 30-pocentowa 1/2 l
płatki migdałowe 10 dkg
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
cukier wanilinowy 1 szt
masło 1 szt
mąka pszenna 1 szkl
budyń waniliowy 1 szt
mąka ziemniaczana 1 łyżka
jajko 1 szt
masa krówka 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Migdałowiec

Do 1 i 1/2 szklanki mleka dodać mąkę pszenną, ziemniaczaną, jajko, budyń wszystko roztrzepać. Resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Do gotującego mleka wlać cienkim strumieniem roztrzepane pozostałe składniki. Stale mieszając ugotować budyń i ostudzić. Masło rozetrzeć i dodawać po łyżce budyniu.
Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki gorącej wody. Śmietanę ubić i połączyć z żelatyną. Na wierzch uprażyć na patelni płatki migdałowe.
PRZEŁOŻENIE CIASTA:
krakersy - masa budyniowa - krakersy - masa krówka - krakersy - śmietana- płatki migdałowe

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dwa pokoje z kuchnią 02.01.2012 15:14
cos dla mnie
iziona 02.01.2012 14:07
Bardzo fajny przepis, musi być bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak