Sposób przygotowania

Do 1 i 1/2 szklanki mleka dodać mąkę pszenną, ziemniaczaną, jajko, budyń wszystko roztrzepać. Resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Do gotującego mleka wlać cienkim strumieniem roztrzepane pozostałe składniki. Stale mieszając ugotować budyń i ostudzić. Masło rozetrzeć i dodawać po łyżce budyniu.
Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki gorącej wody. Śmietanę ubić i połączyć z żelatyną. Na wierzch uprażyć na patelni płatki migdałowe.
PRZEŁOŻENIE CIASTA:
krakersy - masa budyniowa - krakersy - masa krówka - krakersy - śmietana- płatki migdałowe

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !