Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rafaello

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka cytrynowa 2 szt
białe czekolady 2 szt
wiórki kokosowe 20 dag
biszkopty podłużne
śmietana 30% 0.5 l
likier

Przepis i sposób przygotowania na: Rafaello

Galaretki rozpuścić w 2 szklankach wrzątku dodać do tego 2 białe czekolady, rozmieszać ( ewentualnie postawić na garnku z wrząca wodą). Pozostawić do ostudzenia. Ubić śmietanę na sztywno, stopniowo dodawać ja do reszty. Dodać wiórki. Biszkopty namoczyć w likierze i ułożyć w formie. Na to wyłożyć masę. Posypać wiórkami. Włożyć do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

octo 06.01.2012 00:38
uwielbiam rafaello

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak