Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane selery z ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulwy selera 2
mięso mielone 40 dag
bulion 1,5 szklanka
ryż 2 torebka
sok z cytryny
czosnek 2 ząbki
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane selery z ryżem

Seler czyścimy, kroimy na połowy i wydrążamy srodki. Skrapiamy sokiem z cytryny aby nie ściemniał.
Wydrązone środki kroimy w drobną kostkę.
Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę.Dodajemy do pokrojonego selera.Dodajemy mięso mielone. Wszystko dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, przyprawą i słodką papryką.
Farsz nakładamy do \"miseczek z selera\".
Napełnione \"miseczki\" wstawiamy do garnka z bulionem. Gotujemy pod przykryciem, az seler zrobi się miękki, a mięso ugotuje.
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Podajemy z ugotowanym faszerowanym selerem.

Smacznego:-)))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak