Sposób przygotowania

Seler czyścimy, kroimy na połowy i wydrążamy srodki. Skrapiamy sokiem z cytryny aby nie ściemniał.
Wydrązone środki kroimy w drobną kostkę.
Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę.Dodajemy do pokrojonego selera.Dodajemy mięso mielone. Wszystko dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, przyprawą i słodką papryką.
Farsz nakładamy do \"miseczek z selera\".
Napełnione \"miseczki\" wstawiamy do garnka z bulionem. Gotujemy pod przykryciem, az seler zrobi się miękki, a mięso ugotuje.
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Podajemy z ugotowanym faszerowanym selerem.

Smacznego:-)))

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !