Sposób przygotowania

Margarynę i olej wkładamy do garnka. Rozpuszczamy na wolnym ogniu. Dodajemy cukier, wodę i kakao. Wszystko mieszamy na wolnym ogniu, az do uzyskania jednolitej masy. Odstawiamy do ostygniecia.
Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Żółtka dodajemy pojedyńczo do przestudzonej masy. Dokładnie mieszamy. Dosypujemy mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Mieszamy. Dodajemy ubitą pianę z białek.Wszystko delikatnie, ale dokładnie mieszamy.
Ciasto wykładamy do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki.
Owoce obieramy, czyścimy z gniazd nasiennych i pestek. Kroimy na drobne czastki. Układamy na cieście.
Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy przez ok 50- 60 minut w temp. 180 stopni.


Smacznego:-)))

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    octo

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !