Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekki i pyszny kapuśniak

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 2 szkl
marchewka 2 szt
ziemniaki 4 szt
pomidor 2 szt
cebula 1 szt
masło 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
pieprz ziarnisty 3 kulki
rosołek 3 szt
pieperz
mąka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Lekki i pyszny kapuśniak

Do garnka z wodą dajemy lekko pokrojoną kapustę .Gotujemy ok 15 min .Następnie dodajemy kostki rosołowe,pieprz w kulkach i liść laurowy . Ziemniaki i marchew obieramy . Marchew ścieramy na tarce ,ziemniaki kroimy w kostkę dodajemy do kapusty.Pomidora myjemy kroimy w kostkę dodajemy do zupy . Gotujemy do miękkości ziemniaków. Cebulę siekamy smażymy na złoto na maśle .Dodajemy do kapuśniaka .Robimy zasmażkę pierwszego stopnia i dodajemy do kapuśniaka . Zagotowujemy .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 20.08.2012 19:34
moje smaki
Ewaaa 02.01.2012 21:19
Nigdy jeszcze nie robiłam kapuśniaka, choć go bardzo lubię :) Wygląda rzeczywiście pysznie, ale smaczniejszy pewnie jest taki robiony na mięsie?
iwa643 02.01.2012 07:02
Doprawiamy pieprzem mielonym

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak