Sposób przygotowania

Do garnka włożyć słoninę, boczek i cebulę, zalać małą ilością wody i ugotować. Pod koniec dodać umyte i oczyszczone wątróbki i podgrzewać aby wątróbka utraciła krwisty kolor. Następnie słoninę, boczek i wątróbkę przemielić w maszynce, przyprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową, wymieszać. Pastę można przechować w lodówce przez kilka dni. Podawać z pieczywem i pomidorem lub z kiszonym ogórkiem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    staropolanka5

    dobre
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    pyszny pasztecik
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    domowa pasta nie ma sobie równych
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    moje smaki..
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Ciekawy pomysł na wykorzystanie wątróbki.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !