Sposób przygotowania

Rozmrożone ciasto, rozwałkować, pokroić na 12 kwadratów o boku 10 cm. Następnie każdy kwadrat przekroić na 2 trójkąty. Na każdy trójkąt ciasta położyć 1 kostkę czekolady i 2-3 kosteczki skórki pomarańczowej, brzegi posmarować białkiem. Zwijać ciasto formować rogaliki, ułożyć na przygotowanej blaszce. Posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać cukrem. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 190-200 stopni około 15 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    senninha

    uwielbiam ciasto francuskie :) ale z racji postanowienia noworocznego póki co nie spróbuję ;) ale brzmi smacznie!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Pyszne i lekkie rogaliki, bardzo lubię ciasto francuskie.
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Lubię ciasta francuskie choć sama nie robię
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    najszybszy sposób na małe co nie co słodkie do kawki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !