Sposób przygotowania

Ziemniaki obieram i przecieram na tarce na grubych oczkach, dodaje majeranek, pieprz, sól do smaku i całość dokładnie mieszam. Do smażenia używam patelni do jajek, bo placki wychodzą podobne i się nie rozpływają, ale każda inna też jest dobra. Kroje ser w grubsze plasterki, następnie smażę placki i gdy jedna strona się zrobi odwracam, nakładam na niego plaster sera i przykładam drugim plackiem. W taki sposób wychodzi nam ziemniaczany przekładaniec z serem w środku. Gotowe placki wykładam na papierowy ręcznik, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Można także dodać do środka wcześniej podsmażone pieczarki, świeże zioła lub inne ulubione produkty.
Można je podać same jak również z gulaszem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !