Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Salceson w butelce

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 3 paczki
galaretka owocowa 1 szt.
kakao 3 łyżki
cukier 1 szkl.
margaryna 1 szt.
migdały 1 garść
jabłko 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Salceson w butelce

Kroki postępowania

1
Roztopić w garnuszku margarynę, dodając od razu kakao i cukier.
Krok 1 - Salceson w butelce foto
2
Herbatniki pokruszyć.
Krok 2 - Salceson w butelce foto
3
Migdały pokruszyć drobniej.
Krok 3 - Salceson w butelce foto
4
Jabłko obrać ze skórki i pokroić w nie za drobną kostkę.
Krok 4 - Salceson w butelce foto
5
Do gotującego się wywaru dodajemy migdały, herbatniki i jabłka, wymieszać a następnie dodać lekko ostudzoną galaretkę.
Krok 5 - Salceson w butelce foto
6
W butelce obciąć dno, a następnie włożyć górę butelki w to odcięte dno a następnie przelewamy przygotowany wywar do butelki. Odstawić do ostygnięcia a potem włożyć do lodówki na 3-5 godzin.
Krok 6 - Salceson w butelce foto
7
Salceson kroimy w paski ok 2 cm. Smacznego.
Krok 7 - Salceson w butelce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 22.11.2013 00:12
świetny pomysł,muszę to zrobić
zuzanna_z 03.01.2012 12:28
ciekawe
Misiabe 02.01.2012 10:32
Ciekawy deser!
Anna146 02.01.2012 07:00
fajny sposób z tą butelką
foczka-ks 01.01.2012 23:54
ciekawie
sylwia / sytofala 01.01.2012 23:24
fantastycznie zaskakujący
Magdalena67 01.01.2012 23:06
intrygująca nazwa
marzencia2007 01.01.2012 22:26
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak