Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche babeczki z farszem sałatkowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
margaryna 20 dag
żółtka jaj 2 sztuki
sól
woda
jaja 2 sztuki
szynka 10 dag
majonez 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
pieczarki marynowane 4 łyżki
prawdziwki 4 marynowane

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche babeczki z farszem sałatkowym

Z mąki, soli, żółtek, margaryny i wody zagnieść ciasto, schłodzić je w lodówce. Następnie wyłożyć ciastem foremki do babeczek i piec przez około 20- 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Pieczarki i borowiki drobno posiekać. Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę. Szynkę również pokroić w kostkę. Podane składniki połączyć ze sobą dodając majonez. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 19.08.2013 22:13
pomysłowe :)
max1980 24.04.2012 21:50
bardzo fajne
Katarzyna/kate1980 23.04.2012 21:57
wspaniałe
Iiiiii 05.04.2012 06:39
pycha
adam1f 27.02.2012 00:22
dobre
mega231 19.02.2012 10:18
ciekawy przepis ale mam pytanko czy podsmażasz pieczarki i borowiki czy dajesz surowe
Agnieszka_B 02.01.2012 11:35
Prezentują się znakomicie. I pomysł ciekawy:)
novita26 02.01.2012 07:50
fajne
novita26 02.01.2012 07:50
fajne
novita26 02.01.2012 07:50
fajne
Marta41 01.01.2012 22:33
mmmmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak