Sposób przygotowania

Kostkę rosołową rozpuścić we wrzącej wodzie, zalać kaszę taką ilością wrzącego bulionu, aby było 3 cm nad powierzchnią kaszy. Przykryć i odłożyć na kilka minut. Paprykę i ogórki pokroić w kostkę. Kukurydzę osączyć z zalewy. Cebulę drobno posiekać i sparzyć wrzącą wodą. Oliwki pokroić na pół. Wszystkie składniki włożyć do salaterki, skropić oliwą, dodać szczypiorek, pietruszkę, przyprawić do smaku, wymieszać. Odłożyć w chłodne miejsce przynajmniej na 1 godzinę.

Komentarze

  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    mam na nią ochotę ...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kas2

    ciekawe smaki
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Zapowiada się wspaniale.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !