Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona polędwica wołowa korzenna

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 1 kg
cynamon
kolendra
kumin
pieprz
sól
olej 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona polędwica wołowa korzenna

Mięso umyć, osuszyć. W miseczce wymieszać przyprawy (cynamon, kolendrę, kumin, pieprz, sól, goździki) z olejem. Powstałą pastą przyprawową natrzeć mięso i odłożyć na dobę do lodówki do zamarynowania. Po tym czasie mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego z pokrywką lub do rękawa do pieczenia. Piec ok 1 godzinę w 175st. Po wyjęciu z piekarnika poczekać jeszcze 15 min zanim pokroimy mięso.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorlil 09.01.2012 19:37
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak