Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp w galarecie

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karp 1 szt
cebula 1 szt
marchew 1
pietruszka 1
sól
pieprz
ziele ang
Liść laurowy suszony Prymat
Żelatyna wieprzowa Prymat
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Karp w galarecie

Marchew, pietruszkę i cebulę obieram, kroję w kawałki i dusze na maśle przez kilka minut. Warzywa przekładam do garnka. Karpia filetuję a filety odkładam na talerz na później. pozostałe z filetowania fragmenty ryby (głowa, kręgosłup) wrzucam do garnka do warzyw. Do garnka dodaję przyprawy i zalewam wodą. Gotuję rosół rybny przez 30 min i odcedzam. Filety karpia, kroje na mniejsze kawałki i delikatnie wkładam do odcedzonego wywaru. Rybę gotuje 5-7 min i równie delikatnie wyjmuje i układam na półmisku. Do wywaru dodaję żelatynę w ilości zgodnie z instrukcja na opakowaniu. Karpia na talerzu dekoruję i zalewam galaretą. Wstawiam do lodówki by wszystko stężało.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak