Sposób przygotowania

Marchew, pietruszkę i cebulę obieram, kroję w kawałki i dusze na maśle przez kilka minut. Warzywa przekładam do garnka. Karpia filetuję a filety odkładam na talerz na później. pozostałe z filetowania fragmenty ryby (głowa, kręgosłup) wrzucam do garnka do warzyw. Do garnka dodaję przyprawy i zalewam wodą. Gotuję rosół rybny przez 30 min i odcedzam. Filety karpia, kroje na mniejsze kawałki i delikatnie wkładam do odcedzonego wywaru. Rybę gotuje 5-7 min i równie delikatnie wyjmuje i układam na półmisku. Do wywaru dodaję żelatynę w ilości zgodnie z instrukcja na opakowaniu. Karpia na talerzu dekoruję i zalewam galaretą. Wstawiam do lodówki by wszystko stężało.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !