Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowe lasagne

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

lasagne 1 opakowanie
pieczarki 30 dag
pomidory 1 puszka
ser żółty 20 dag
oliwa 3 łyżki
sól
pieprz
bazylia świeża

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowe lasagne

Lasagne gotujemy w lekko osolonej wodzie. Pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy. Dodajemy pomidory, doprawiamy. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Naczynie żaroodporne nacieramy oliwą i na przemian układamy w nim: płaty makaronu, pieczarki, ser żółty. Ostatnią warstwą jest ser żółty. Lasagne zapiekamy w 180 stopniach przez 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 08.04.2013 00:23
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak