Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet wieprzowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wieprzowina 1 kg
sól
pieprz
gałka muszkatołowa
jajko 2
ziele ang 10
cebula 1
pietruszka 1
marchew 1
bułka czerstwa
Liść laurowy suszony Prymat 2

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet wieprzowy

Do dużego garnka włożyć mięso, dodać ziele angielskie i liście laurowe oraz pietruszkę, marchew i opaloną nad płomieniem cebulę. Zalać wodą i gotować do miękkości. Mięso odcedzić z wywaru (w którym namoczyć bułkę), ostudzić, przekręcić przez maszynkę razem z bułką i warzywami. Do masy mięsnej dodać przyprawy i jajka, następnie wyrobić dobrze. Masę przełożyć do formy. Piec ok 1,5 godziny w 180st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 02.01.2012 11:05
tak, ja uwielbiam
Ewa6274879 01.01.2012 22:22
domowy pasztet jest pyszny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak