Sposób przygotowania

Mięso umyć,osuszyć i pokroić w grubą kostkę.Posypać równomiernie przyprawą do kurczaka. Oczyszczone pieczarki pokroić na ćwiartki lub w kostkę. Cebulę i czosnek drobno posiekać. Na oleju podsmażyć mięso.Gdy ze wszystkich stron się usmaży dołożyć pieczarki,cebulę z czosnkiem i masło.Poddusić razem z przyprawami (solić na koniec). Mąkę rozmieszać dokładnie w ok.100 ml zimnej wody, by nie było grudek, wlać na patelnię i gotować razem ok.1-2 minut. Ja podałam z kaszą z warzywami ale można podać z ryżem lub makaronem.

Komentarze

  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    bardzo mi się to podoba, a jak zrobię to ci powiem czy szybko zginęło...
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Też bardzo lubie takie jedzonko
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewaaa

    Robiłam podobną potrawkę, naprawdę smaczne, polecam!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Megi

    świetny szybki pomysł na jesienny obiad:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !