Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka Uli.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalafior 1 szt
fasolka zielona cięta 1 puszka
ser feta 1 opk
słonecznik łuskany 10 dag
pomidor 2 szt
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy polski Prymat 1 saszetka
oliwa 4-5 łyżek
ogórek zielony 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka Uli.

Kalafior podzieliłam na różyczki, dokładnie wypłukałam i obgotowałam go w osolonym wrzątku ok.5 minut.Ostudziłam. Ziarna słonecznika uprażyłam na suchej patelni teflonowej,aż stały się chrupkie i zrumienione.Także je ostudziłam. Pomidory sparzyłam,obrałam ze skórki i pokroiłam w grubą kostkę.Ogórka obrałam ze skórki i pokroiłam w pół plasterki ok.3-4 mm grubości. Fasolkę zieloną osączyłam z zalewy. Ser feta pokroiłam w kostkę. Oliwę z oliwek dokładnie wymieszałam z proszkiem sosu ziołowo-koperkowego. Połączyłam delikatnie składniki sałatki z sosem i wstawiłam na 15 minut do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 11.07.2012 15:16
Świetny przepis
anja3107 17.01.2012 11:22
ciekawa sałatka
magdziorka6 06.01.2012 18:48
ciekawe połączenie:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak