Sposób przygotowania

Kalafior podzieliłam na różyczki, dokładnie wypłukałam i obgotowałam go w osolonym wrzątku ok.5 minut.Ostudziłam. Ziarna słonecznika uprażyłam na suchej patelni teflonowej,aż stały się chrupkie i zrumienione.Także je ostudziłam. Pomidory sparzyłam,obrałam ze skórki i pokroiłam w grubą kostkę.Ogórka obrałam ze skórki i pokroiłam w pół plasterki ok.3-4 mm grubości. Fasolkę zieloną osączyłam z zalewy. Ser feta pokroiłam w kostkę. Oliwę z oliwek dokładnie wymieszałam z proszkiem sosu ziołowo-koperkowego. Połączyłam delikatnie składniki sałatki z sosem i wstawiłam na 15 minut do lodówki.

Spróbuj również

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    magdziorka6

    ciekawe połączenie:-)
  • 3
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    ciekawa sałatka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Świetny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !