Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łososiowy burger

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

natka pietruszki 1 łyżka
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 szczypta
przyprawa Fit up do ryb i owoc 1 szczypta
bułki pszenne z sezamem 2 szt
łosoś filet 200 g
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 (prowansalska)
mix sałat 1 (z rukolą w składzie)

Przepis i sposób przygotowania na: Łososiowy burger

Rybę myjemy, suszymy i usuwamy ości. Kroimy na mniejsze kawałki i miksujemy blenderem Triblade Kenwooda. Natkę pietruszki drobno siekamy ( ilość dowolna). Pietruszkę łączymy z rybą. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawą Fit up do ryb. Całość dokładnie mieszamy. Ze zmiksowanej ryby formujemy płaskie klopsiki i smażymy z obu stron na patelni grillowej bez tłuszczu. Umytą i osuszoną sałatę układamy na bułce. Na to dajemy usmażone klopsy z łososia. Można dać jeszcze kilka listków rukoli lub polać sosem np.czosnkowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 25.01.2014 17:42
Ciekawy taki rybny
wojr63 08.04.2012 17:05
bardzo pomysłowe- hamburger z łososiem
Jolanta40 22.03.2012 10:12
cieszę się, że się pododba
IlonaAlbertos 22.03.2012 09:24
Wspaniale się prezentuje.
Agnieszka_B 22.01.2012 14:25
Od samego patrzenia robię się głodna:)
Jastinka 04.01.2012 08:13
świetne
dwa pokoje z kuchnią 02.01.2012 22:44
oj musiał być smakowity!!
Kas2 02.01.2012 17:13
świetna odmiana dla tradycyjnych hamburgerów
Jolanta40 02.01.2012 15:46
dziękuję
Justyna Jussstiii 02.01.2012 14:40
super
Ewa6274879 01.01.2012 22:24
bardzo smaczny :)
Ewa104 01.01.2012 19:25
Ale pychotka!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak