Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos do placków ziemniaczanych z groszkiem i pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

parówki 4 sztuki
pieczarki 25 dag
olej 3 łyżki
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżka
szczypiorek 1 pęczek
śmietana 30% 1/2 szklanka
bulion warzywny 1 1/2 szklanka
groszek 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos do placków ziemniaczanych z groszkiem i pieczarkami

Parówki i pieczarki kroimy w plasterki. Na tłuszczu podsmażamy parówki, dodajemy pieczarki i całość podsmażamy ok. 10 min stale mieszając. Dodajemy przyprawy, groszek. Całość zalewamy bulionem. Zagotowujemy, zaprawiamy śmietaną. Powstałą potrawką polewamy placki ziemniaczane, posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak