Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszony sos grzybowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby świeże 1/2 kg
masło 1 łyżka
cebula 2 sztuki
sól
pieprz
śmietana 1/2 szklanka
mąka 1 łyżeczka
szczypiorek 1/2 pęczek
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Duszony sos grzybowy

Grzyby oczyszczamy, kroimy wzdłuż. Cebulę siekamy i całość podsmażamy na maśle. Doprawiamy. Podlewamy odrobiną wody, zaprawiamy mąką rozmieszaną ze śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak