Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułczane knedelki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kejzerki 3 sztuki
mąka 1 szklanka
mleko 1 1/2 szklanka
jaja 3 sztuki
boczek 10 dag
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Bułczane knedelki

Boczek siekamy i podsmażamy na skwarki. Bułki czerstwe kroimy w kostkę, podsmażamy na tłuszczu w którym topił się boczek, zalewamy mlekiem oraz rozkłóconymi żółtkami. Do bułek dodajemy mąkę, skwarki, ubitą pianę z białek, doprawiamy do smaku. Całość wyrabiamy, formujemy niewielkie knedelki i wrzucamy na wrzątek. Gotujemy 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak