Sposób przygotowania

Mleko podgrzewam z połowa łyżeczki przyprawy do piernika i polową opakowania cukru waniliowego z prawdziwa wanilią.
3żółtka ucieram z cukrem pudrem w kapieli wodnej. Mleko wlewam do masy żółtkowej, mieszam, dla aromatu dodaje starta skórke pomarańczową.
Smietanke ubijam, dodaje do schodzonego kremu. Jesli konsystencja jest bardzo rzadka, rozpuszczam 2 łyżeczki żelatyny z połowa szklanki wody.
Przekładam do miseczek wyłozonych pokruszonymi herbatnikami korzennymi, schładzam 12h.
Ozdabiam dżemem, zurawiną i polewa czekoladową. Pycha!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    ciekawe :)
  • 0
    sv202952
    Opublikowano

    BeataJ

    hmm. brzmi zachęcająco :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marines27

    palce lizać
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    ładnie wyglądają
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    zachęcające

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !