Sposób przygotowania

Pieczarki obrać, pokroić i podsmażyć z cebulką (oprószyć jarzynką i czosnkiem na patelni). Grzyby namoczyć w wodzie ok godziny/2h i zagotować w tej samej. Wywar można użyć do zupy. Grzyby wyjąć, wymieszać razem z bułką tartą i pieczarkami-zmiksować na gładką pastę.
Mąkę przesiać z 1/2 łyżeczki soli,dodać wystudzone stopione i wystudzone masło,żółtka i wodę. Zagnieść ciasto, schować w ciepłe miejsce na 20min. Rozwałkować i wycinać małe kółka kieliszkiem.Napełniać farszem. Złożyć na pół i sklejać razem przeciwstawne końce za pomocą \"paluszka\":) wrzucić do wrzątku osolonego i gotować ok 2-3 min od kiedy wypłyną.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !