Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Uszka w barszczu

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 40dag
żółtko jajek 2
masło 2 łyżki
cebula
Czosnek suszony Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat
pieczarki ok 30dag
grzyby suszone 20g
woda 1/2 szklanki (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Uszka w barszczu

Pieczarki obrać, pokroić i podsmażyć z cebulką (oprószyć jarzynką i czosnkiem na patelni). Grzyby namoczyć w wodzie ok godziny/2h i zagotować w tej samej. Wywar można użyć do zupy. Grzyby wyjąć, wymieszać razem z bułką tartą i pieczarkami-zmiksować na gładką pastę.
Mąkę przesiać z 1/2 łyżeczki soli,dodać wystudzone stopione i wystudzone masło,żółtka i wodę. Zagnieść ciasto, schować w ciepłe miejsce na 20min. Rozwałkować i wycinać małe kółka kieliszkiem.Napełniać farszem. Złożyć na pół i sklejać razem przeciwstawne końce za pomocą \"paluszka\":) wrzucić do wrzątku osolonego i gotować ok 2-3 min od kiedy wypłyną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa/kalapurtka 01.01.2012 19:56
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak