Sposób przygotowania

Rozgrzej piekarnik do 190C.
Umieść kawałek folii (ok. 30x40cm) na blachę do pieczenia i nalej na środku 5ml oleju. Połóż na środku pierś z kurczaka i polej 30ml wody. Zamknij szczelnie folię wokół kurczaka tak aby miał luźno. Piecz kurczaka w piekarniku przez 30-35 minut. Wyjmij kurczaka z piekarnika, pozostaw go do ostygnięcia.
Pokrój cebulę, czosnek, imbir i strączki groszku. Ugotować makaron w dużym garnku wg zaleceń na opakowaniu.
W międzyczasie, w woku wymieszać cebulę i starty imbir na dużym ogniu przez 2-3 minut, aż cebula się zmiękczy. Dodaj czosnek, groszek strączkowy i przyprawę. Dodaj makaron i pokrojonego kurczaka do woka.

Smacznego!

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !