Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

czekoladowe trufle

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gorzka czekolada 200 gram
espresso 2 szoty
miód akacjowy 2 łyżki
kakao

Przepis i sposób przygotowania na: czekoladowe trufle

Stopić czekoladę w dużej misce nad parującym garnkiem z wodą. Delikatnie wlać do kawy i przy użyciu łopatki, wolno wymieszać, aż masa będzie jednolita.
Dodać miód, powoli mieszając, aż do uzyskania bardzo błyszczący masy. Cały proces nie potrwa dłużej niż kilka minut.
Schować miskę do lodówki na 30 minut, tak by masa zrobiła się stała.
Przygotować czystą powierzchnię, na której będziemy toczyć trufle po sproszkowanym kakao.

Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak