Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z 6 warstwami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 2 paczki
budyń waniliowy 1 szt
mleko 0,5 l
masło 250 g
masa krówkowa 400 g
kremówka 400 ml
śmietan fix 2 szt
cukier puder 1 łyżka
gorzka czekolada

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z 6 warstwami

I warstwa- układamy herbatniki na dnie formy
II warstwa- gotujemy budyń, studzimy; następnie miksujemy na gładką masę z masłem ( dodajemy po łyżce budyniu do uprzednio rozmiksowanego masła
III warstwa- herbatniki
IV warstwa- masa krówkowa
V warstwa- kremówkę ubijamy na sztywno z fixem i cukrem pudrem
VI warstwa- herbatniki

Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, przekładamy do woreczka, odcinamy jeden rożek i dekorujemy wierzch ciasta.
Przekładamy do lodówki na co najmniej 3 godziny

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

BeataJ 18.06.2012 21:55
szybkie, łatwe a jak smakuje!!
Gosia20 09.05.2012 11:38
wspaniałe
sara1 22.03.2012 09:20
świetne to ciasto taki bajer kulinarny
PaniMISIOWA 19.03.2012 20:04
ależ kusi!!!
olkaaa 31.01.2012 07:53
super
mala2021 30.01.2012 09:22
pyszne s?odko?ci
monika141 07.01.2012 09:40
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak