Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bruschetta z pomidorami i lazurem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bagietka 1 szt
pomidory 3 szt
Sól czosnkowa jodowana Prymat
oliwa
czosnek

Przepis i sposób przygotowania na: Bruschetta z pomidorami i lazurem

Bagietkę kroimy na kromki.
Czosnek miksujemy w blenderze z oliwą.
Smarujemy tym każdą kromkę.
Pomidory kroimy w kosteczkę, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy oregano i bazylię do smaku.
Pokrojone pomidory układamy na kromeczkach, na wierzch kładziemy plasterek(grubszy lub cieńszy- jak kto lubi) sera lazur.
Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200st C aż będą chrupały.

SMACZNEGO!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 15.01.2014 16:14
pyszna kolacja
Klausia 23.05.2013 16:03
ciekawa przystawka :)
Granita 18.05.2013 01:41
uwielbiam takie połączenie
KasiaK90 27.04.2012 09:30
bardzo smacznie
IZABELA29 09.04.2012 10:49
smacznie
Tatli 01.04.2012 13:03
muszę wypróbować :)
Monika78 24.03.2012 23:00
Bruschetty to jedne z moich ulubionych przystawek... nie probowalam jeszcze z lazurem
bursztynek 16.02.2012 14:03
fajny pomysł z dodaniem sera lazur
mala2021 18.01.2012 10:16
smaczne
#DELETED#Małgorzata711527256155
#DELETED#Małgorzata711527256155 16.01.2012 20:52
chętnie wypróbuję
IlonaAlbertos 08.01.2012 13:42
Bardzo lubię bruschettę.
magdalea 02.01.2012 22:59
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak