Sposób przygotowania

Do przepisu najlepiej pasują twarde i kwaśne jabłka. Obieramy je, kroimy na ćwiartki, a następnie na plasterki.
Camembert kroimy na plastry.
Ciasto francuskie, ja używam gotowego bo jest bardzo dobre, a oszczędza się czas :) Ciasto kładziemy rozwinięte na stole i zostawiając 2-3 centymetry od krótszych brzegów układamy wzdłuż dłuższej części na przemian plastry jabłka i camembert.
Całe nadzienie posypujemy (dość obficie) świeżo mielonym pieprzem - najlepiej kolorowym.
Zostawiamy ok 2 cm od jednego z szerszych brzegów, by złączyć ciasto.
Delikatnie zwijamy strucle, tak by ciasto się nie przerwało. Dłuższy bok łączymy delikatnie naciskając i zostawiamy by był na górze strucli. Brzegi ciasta zawijamy pod spód.
Całe ciasto malujemy pędzlem rozbełtanym jajkiem.
Na koniec górę strucli nakłuwamy kilkakrotnie na górze.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
temperatura 190 stopni (z termoobiegiem)
czas pieczenia: 20 minut

Smacznego!!!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    pycha
  • 1
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    o! Bardzo mi się podoba :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    madz88

    można zrobić również jako sakiewki :) Ja właśnie się zajadam - PYCHA! :)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    <b>interesujące</b>
  • 0
    original
    Opublikowano

    smile

    ciekawa
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    takiego połączenia nie próbowałam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !